Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Evgin çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilinen ve kapının dâhilen hariçya haklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında dosdoğru bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın takkadak tasarrufı kolaylaştırır.

Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri genellikle yangına, korozyona ve muhit koşullarına dayanıklı çelik veya alüminyum üzere yıkılmaz malzemelerden mimarilır.

Yangın kapısı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakarak sınırlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) belli durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de yamanı takti ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sayesinde güvenli kucak oluşturur.

Kanatlar zarfında mutabık yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı yürekin bindi plakaları mevcuttur.

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı derunin insanoğluın dumandan zehirlenmesine gerelti olan müstacel kondisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı mecmu cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan pekliklidir.

Hatta, astım ve bronşit kadar solunum yolu hastalıklarıyla bağlanaklı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına yangın kapısı karşı direnç seviyesini belirtir.

Göksu Kapı tarafından üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine iye cereyan etmek, projenize yarar boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları sebebiyle emniyetli mekanlar oluşmasına katkı elde etmek derunin İletişim metnine tıklayarak veya sol altta Whatsapp butonuna dokunarak spesiyalist personelimiz ile müdrike mesajlaşabilirsiniz.

Report this wiki page